Get Adobe Flash player

Om mig


Jag är en kvinna i mina bästa år som lever tillsammans med mina man och våra tre killar i den härliga byn Hjärnarp med sin underbara natur.

I hela mitt liv har jag känt det väldigt viktig att värna om om vår natur och respektera allt levande. Detta har sedan lett till en djupare förståelse och ett ökat intresse för vikten av att ta ansvar för hur man väljer att leva.

Jag är en väldigt öppen och tolerant människa som varit med om mycket under livets gång och blir därför inte så lätt upprörd eller chockad av andras upplevelser och känslor.

När jag själv en gång blev sjukskriven för utmattning så fick jag en helt annan ödmjukhet inför många av de besvär som en hel del människor lever med idag. Jag tänker då på allt som leder till en begränsning av det ”normala” livet. Att t.ex. inte ha energin till att vara den förälder/partner/person man vill vara, att inte orka laga maten man tycker man bör äta eller att ha för mycket värk för att inte orka tvätta.

Som barn var jag oerhört envis och det är jag än idag fast nu känner jag att det är viktigare med fredlighet än att ”ha rätt”. Mina allra djupaste värderingar försöker jag aldrig ge vika från.

Jag är en person som stimuleras av kunskap och utveckling och vill gärna också utvecklas på det personliga planet. Även om jag många gånger kan vara otålig med det jag vill ska ske så har jag upptäckt att allt har sin tid och det kommer ske men jag vet bara inte exakt när. Denna upptäckt har lett till ett inre lugn av av allt ordnar sig och blir precis så som det ska bli utan att jag behöver forcera fram det.

Ett exempel var i vintras när jag fick tankarna om att vidareutbilda mig till medicinsk fotvårdsspecialist. Jag tog kontakt med skolan och pratade lite om det för vänner och familj. Sedan dröjde det inte länge förrän jag fick ett samtal om att en fotvårdare skulle gå i pension och sälja sina saker och det skulle ske nu. ”Oj, men pengar och jag har ju inte ens kommit in på skolan!”. Jag åkte iaf och tittade på sakerna, fick ett bra pris på avbetalning och 2012 tog jag min examen.

Någonstans så tror jag att om man bara har tilliten till att allt blir så bra som det kan bli och ger sig tid och vila för att behålla sitt inre lugn så öppnar sig möjligheterna.

Och de är oändliga...


Mvh Marina Ahlm 110219