Gynmottagning Stockholm – tips & råd 

Dags att boka tid hos en gynmottagning i Stockholm? Att gå till en gynekolog är något som kvinnor bör göra. Beroende på ålder och beroende på om man har besvär så ser intervallerna för ett besök olika ut – vissa går årligen till en gynmottagning i Stockholm, andra går till en sådan var tredje år

Är man exempelvis gravid så kan det ske mer frekventa problem. Det man emellertid kan säga gällande ett besök och en undersökning är följande: få uppskattat det. 

Det ligger också i sakens natur. Att bli undersökt av en läkare innebär en rejäl press och stress – är jag sjuk, och hur allvarligt i så fall? Handlar det om underlivet och problem i det mest privata så är det än mer påtagligt och jobbigt. Man ligger i en gynstol och är helt exponerad för en okänd människa. Det skapar en situation som är allt annat än bekväm. 

Tips för att det ska kännas lättare 

Hur kan man avdramatisera detta? Vi tänkte här nedan ge lite goda råd i frågan om gynmottagning i Stockholm och förhoppningsvis göra ditt nästa besök och din nästa undersökning lite mindre jobbig. Tipsen ser ut som följer: 

  • Se det som ett måste. Att besöka en gynekolog handlar om att säkerställa att du är frisk och att du inte riskerar att exempelvis drabbas av cancer i livmoderhalsen. Gynekologen undersöker, tar prover, diagnostiserar och sätter igång behandlingar. Det handlar om ett besök som kan rädda liv – men även avhjälpa övriga problem. Det är lättare att uthärda saken om du ser det för vad det är: ett måste. 
  • Byt gynmottagning. Du kan fritt välja vilken gynmottagning i Stockholm du vill gå till. I många fall är de privata alternativen strået vassare på att erbjuda service och en lugnare atmosfär. Läkarna har den tid som krävs för att samtala och lugna patienten – och många känner ett större förtroende för sin gynekolog genom detta. Man blir både sedd och hörd. 
  • Professionalism. En gynekolog är en läkare som specialiserat sig på just denna del av yrket. Det handlar om ett rakt igenom professionellt arbete. Det spelar ingen roll om du exempelvis har mycket hår eller inget alls: gynekologen bryr sig inte det minsta – för honom/henne handlar det om ett arbete. 
Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa