Du måste gå till tandläkaren! Det behöver inte kosta skjortan.

När kollade du dina tänder senast? De flesta av oss har skjutit på tandläkarbesök under de senaste årens corona-pandemi. Boka tid hos en kompetent tandläkare i Solna innan det är för sent.

Det är onekligen svårt att hålla på reglerna om social distansering under ett tandläkarbesök. Käftis måste in i käften, så är det bara. Men kom ihåg att ett besök hos tandläkaren är att jämföra med ett vårdbesök. Rutinerna kring hygien och desinfektion var redan innan pandemin på en otroligt hög nivå hos professionella tandläkare. Nu har de sannolikt skärpts ännu mer. Och precis som med andra hälsofrågor är din tandhälsa viktig att hålla i trim även under corona-pandemin. Det räcker med de problem pandemin redan skapat. Du behöver inte förstöra tänderna på kuppen också.

Stress tär inte bara på dig utan även på dina tänder

Stress och att leva i en orolig tid kan faktiskt ha direkt negativ påverkan på dina tänder. Många biter ihop käkarna för hårt både när de sover och under den vakna tiden av dygnet. Detta kan leda till slitage på tandemaljen, och till och med till att en tand klyvs i två delar av trycket. Att du låter en tandläkare undersöka dina tänder för att se om något liknande är på väg att hända dig är viktigt. Det är inte alltid som du själv förstår allvaret i situationen förrän det redan är för sent. Särskilt i storstadsområden som Stockholm och närliggande kommuner som Solna är stressrelaterade tandproblem mycket vanligt. Problemen är dock ofta lättlösta. Att sova med bettskena kan exempelvis rädda tänder som löper risk att bitas sönder under natten. Hos tandläkaren får du hjälp med det just dina tänder behöver.

Snygga till smajlet i Solna

Du ska heller inte glömma att det finns estetiska skäl till att boka in ett besök hos tandläkaren om du inte varit där på länge. Du som redan går regelbundet är medveten om detta. Många av oss har nog gått ned oss en del vad gäller allmän fräschör, fix och piff under alla långa månader av arbete hemifrån. Kanske till och med slarvat med tandborstningen. Se på dina tänder, är de lika vita som innan pandemin? Sannolikt inte. Boka in ett tandläkarbesök redan i dag och be om råd för hur du får tillbaka ditt gamla Stomatol-leende. Väljer du en tandvårdsklinik utanför tullarna kan du dessutom hitta riktigt prisvärda alternativ. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: https://solnadental.se/