Hårtransplantation – effektivt mot alla typer av håravfall

Hårtransplantation är den enda permanenta lösningen när du drabbats av håravfall. Här kan du läsa om de vanligaste varianterna av håravfall samt om hur en hårtransplantation går till.

De senaste två åren har många på grund av håravfall sökt läkarhjälp. Gemensamt för de flesta av dessa personer är att de haft Covid-19 2-3 månader tidigare. Håravfall är inget specifikt fenomen för just Covid-19. Andra infektionssjukdomar, fysisk och psykisk stress samt debut av vissa andra sjukdomar kan också leda till samma sorts håravfall. Denna variant kallas för telogent håravfall. Här tappar man cirka 1000 hårstrån per dag. I normala fall tappar man istället ungefär 100 hårstrån per dag.

Telogent håravfall är inte den enda varianten av håravfall. En annan vanligt förekommande form är androgent håravfall. Här blir hårsäckarna överkänsliga mot testosteron. Det kan du drabbas av efter puberteten, redan vid 17-18 års ålder. Vanligast är dock att man drabbas senare i livet. Både genetiskt predisponerade män och kvinnor kan drabbas. Senilt håravfall är en typ av håravfall som är en effekt av det normala åldrandet. Nästan hälften av alla kvinnor tycker deras håravfall är generande.

Så fungerar en hårtransplantation

Den enda permanenta lösningen mot håravfall är hårtransplantation. Hårtransplantation fungerar dessutom vid alla olika sorters håravfall. Det finns olika sätt att genomföra en hårtransplantation. En av de vanligaste metoderna är den så kallade FUE-metoden. Här plockas dina egna hårsäckar i bakhuvudet, där håret är tjockt, ut. Hårsäckarna sätts sedan fast på det område som drabbats av håravfallet.

Publicerat den
Kategoriserat som Hår