Vänta inte med att ringa akuttandläkare i Stockholm

Är du ute efter en akuttandläkare i Stockholm gör du klokt i att ringa så fort du kan. En akut situation kan lätt bli värre om du väntar för länge. Och i stan finns många andra med dåliga tänder.

Åren med covid-19 har satt sina spår på hela samhället. Inte minst i folks munnar. Under corona-åren har många skjutit upp sina tandläkarbesök, och i kombination med att många dessutom slarvat med sin tandvård står allt fler nu med så svår tandvärk att de behöver uppsöka akuttandläkare. I Stockholm finns lyckligtvis ett stort antal akuttandläkare som mer än gärna står till tjänst vid behov. Men frågan är om de ändå räcker till att fylla behovet som redan nu är stort och som dessutom är växande. Du som i läsande stund sitter med en ispåse mot kinden och en krossad ipren tryckt mot tandköttet i underkäken ska ringa det där samtalet till tandläkaren förr hellre än senare. Inte minst för att du ska vara säker på att få en tid som gör skäl för namnet “akut”.

Laga de akuta hålen hos en akuttandläkare

Det finns knappt någonting värre än tandvärk. Och det kan göra ont av många olika anledningar. Även om alla andra gånger du haft ont i tänderna har handlat om inflammerat tandkött är det inte säkert att så är fallet den här gången.

Det är faktiskt fullt möjligt att du misskött tänderna så pass rejält att du åkt på ett riktigt stort kariesangrepp. Ett hål, helt enkelt, som faktiskt kan bli större och större med exponentiell hastighet. Faktiskt är det så, att när väl ett hål i en tand har börjat ge upphov till värk har det redan blivit mycket stort.

God munhygien kan förebygga besök hos en akuttandläkare

Tandläkaren vill helst laga hålen och ta bort all karies långt innan du känner av symptomen av dem. Kanske inte någonting som känns hoppfullt för dig att höra när du sitter där med handen på luren till en akuttandläkare, men det är den bistra sanningen.

Förhoppningsvis kommer den tandläkare du får en akuttid hos vara mer finkänslig än att han eller hon trycker upp denna information i ansiktet på dig just under det akuta besöket. Men det gör det inte mindre sann. Du borde gått till tandläkaren tidigare. Men sent ska syndaren vakna. Oavsett ditt dåliga samvete – ring nu med en gång. Väntar du blir det faktiskt ännu värre.